Hoe bestrijd je vliegen in huis

Er zijn verschillende manieren om vliegen in huis te bestrijden. Als eerste is er natuurlijk de vliegenmepper of elektrische vliegenmepper. Het doodslaan van vliegen werkt effectief als er één of twee vliegen binnengekomen zijn. Alleen als je last hebt van een complete plaag gaat het natuurlijk niet werken om alles dood te slaan. De vliegen hebben mogelijk ergens eitjes neergelegd en weten zich met honderden tegelijk te vermenigvuldigen. Er zijn effectievere methodes om vliegen in huis te bestrijden.

Vliegenspray

Met vliegenspray kan je sneller een grote groep met vliegen bestrijden. De vliegen sterven een vroegtijdige dood als ze door de spray geraakt worden. Het advies is om de spray niet alleen rechtstreeks op de vliegen te sprayen, maar ook preventief. Bijvoorbeeld langs muren en gaten waar de vliegen via binnengekomen zijn.

Elektrische vliegenvanger

Een alternatief om te gebruiken is de elektrische vliegenvanger. Vooral als je last hebt van een plaag kan je deze ophangen in de ruimte waar veel vliegen zijn. Het uv-licht trekt op een natuurlijke manier de vliegen aan. Rond de vliegenlamp zit een elektrisch rooster. Als de vlieg hier tegenaan vliegt wordt deze geëlektrocuteerd. De vliegen belanden vervolgens in de opvangbak. Als je bijvoorbeeld last hebt van klustervliegen op de vliering, dan kan je zo’n lamp ophangen. De lamp zal de vliegen vervolgens vangen en de plaag bestrijden.

Reageren

Reageren