Definitieve oplossing

Wij zorgen dat de boktor definitief geen schade meer aanricht

In heel Nederland

Wij zijn actief in alle provincies in Nederland. Dat betekent dat wij je helpen waar je ook woont

Advies

Wij adviseren je zodat je nieuwe problemen kunt voorkomen.

Houtwormbestrijding

Wij doen

Houtwormbestrijding door heel NL

Neem contact op

39 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Pauline 4 jaar geleden Reageren

  Hoi Tijmen,

  Onze gehele zolder is 5 jaar geleden (voordat wij het hout kochten) behandeld tegen houtworm. De beestje zaten overal, in de vloer, de balken en het dak. De dakpannen zijn er af geweest en de zolder is van binnen en buiten behandeld met Permethrin. Nu is duidelijk de houtworm terug, ik heb nieuwe gaatjes en zaagsel gevonden en ook kevertjes. Helaas vond ik nu ook kevertjes een verdieping lager, op de vensterbanken. Op die verdieping zie ik nergens gaatjes, ondanks dat we een eiken geoliede vloer hebben.

  Nu is mijn vraag, voor zo’n groot oppervlak van een zolderverdieping (100m2), wat zou de beste behandeling zijn? De nieuwe gaatjes zitten op meerdere plekken, verspreid over de zolder en de nok is vrij hoog, dat kunnen we zelf niet zien. We hebben een dochter van 1 jaar en willen graag ook op de verdieping gaan wonen, een behandeling met gif klinkt dan niet fijn. Of zien we dat verkeerd?
  En verder, al het hout is nu onbehandeld, hoe zorgen we dat dit probleem zo min mogelijk kans heeft zich te herhalen? Hoeveel tijd moet er tussen behandeling en schilderen/beitsen zitten?

  Alvast bedankt,
  Groeten,
  Pauline
 • Floor 5 jaar geleden Reageren

  Hallo,

  Ik heb houtworm in een plakplint ontdekt. Diverse uitvlieggaatjes en een paar kevertjes onder de plakplint gevonden, al dan niet vastgeplakt aan het lijm van de plint. De plint verwijderd. Er is mij verteld dat deze niet in het laminaat verder zouden gaan.. Dit hoop ik dan maar. Maar ik kan de kevertjes nergens vinden dus ik ben erg bang dat ze ergens anders meer problemen aan het veroorzaken zijn. Wat kan ik nu het beste doen? Ik heb een appartement dus gelukkig geen houten constructie. Ik heb veel houten dingen, met name bewerkt en 1 oude houten kast in de woonkamer. Uiteraard daar wel gezocht maar ik vind helemaal niets.

  De plakplint lag tegen een kledingkast. De kledingkast is helemaal geschilderd, behalve 1 grote balk waar de schuifdeuren zijn bevestigd. Deze balk is moeilijk bij te komen. Maar ik kan me voorstellen dat ze die en de oude kast in de woonkamer het lekkerst zullen vinden? En wat ik nergens kan vinden, hoe lang leeft zo'n kever nog?
  Dank u
  Groet, Floor
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Hallo Floor,
   Het zou kunnen dat de kevertjes vanuit de plint ergens anders hun eitjes weg zetten maar dat hoeft niet het geval te zijn. Helaas kun je daar pas over een paar jaar achter komen.
   Op het moment dat de kevertjes uit het hout komen kunnen ze vliegen en leven nog maar een paar uur.
   Ik zou de plint weg gooien en de meubels de komende jaren in de gaten houden.
   Tijmen
 • Inge 5 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen, ik heb 2 oude grenen kastjes gekocht om op te knappen. Er zitten hier en daar gaatjes in, ik vermoed van houtworm. Hoe lang moet ik wachten (kijken of er zaagzel komt) voordat ik weet of het oude gaatjes zijn of toch nog actief houtworm?
  Ik hoor/lees het graag. groetjes, Inge
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Ha Inge,
   Daar kan een lange tijd overheen gaan. Dat ligt ook aan de temperatuur en luchtvochtigheid. Je zult het zomaar een jaar of langer in de gaten moeten houden
   Tijmen
 • Sabine 6 jaar geleden Reageren

  Beste,

  Wij wonen nu een dik half jaar in jaren 30 huis en hebben een houten keuken (nieuw). Sinds enige tijd tref ik overal hoopjes / sporen zaagsel. Het ruikt heel vreemd - sterke geur. Niet alleen onder de houten kast maar bijvoorbeeld ook in de randen van de ingebouwde diepvries en koelkast maar ook op de gestute delen.. ik zie echter nergens beestjes of grote gaten in het houtwerk. Het zaagsel ligt er verspreidt en ik heb eerlijk gezegd eeen idee wat te doen. Hopelijk heb jij een goede tip. Gr Sabine
 • Paul 6 jaar geleden Reageren

  Hi Tijmen,

  Ik wil het dak van men huis in Portugal beplaten met OSB 3
  , zal ik dit met het lokale middel moeten behandelrn aangezien het oude dak vol zat met houtworm of eten ze geen osb 3?

  Bedankt Paul
 • astrid 7 jaar geleden Reageren

  hoi thijmen,
  ik heb op de vensterbank voor bij het raam,
  allemaal kleine bruine beestjes,
  heeft wel pootjes en kan vliegen.
  ik kan nergens van achterhalen waar ze vandaan komen,
  ik heb er een foto van gemaakt.
  kan ik je die sturen via een email adres,?
  groetjes astrid
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Astrid,

   We kunnen het proberen via een foto. Die mag je naar info at ongediertebestrijden punt NL mailen. Beter is om een aantal beestjes te laten determineren. Je kunt dan een aantal exemplaren (goed verpakt) naar mij toesturen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Dat is € 50,-
   Tijmen
 • ester 7 jaar geleden Reageren

  beste Tijmen,
  Ik heb een prachtige lamp van boomstammen gekocht van een kennis, echter hier zit boktor in. Wat is mijn optie en adviseer je mij?
  groet Ester
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Ester,
   Met hout uit het bos heb je een ander soort houtworm of boktor dan het hout in huis. Maar ik kan me wel voorstellen dat je ze niet binnen wilt hebben. Het hout laten invriezen is het makkelijkst (voordeligst) Vergassen is ook een optie maar is duurder.
   Tijmen
 • Joop 8 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen, in je reactie aan Twan dd 24-6-2014 geef je aan dat hitte ook werkt , maar dat de temperatuur dan minstens 55 graden moet worden.
  Ik ontdekte onlangs twee hoopjes zaagsel op de drempel van een kamerdeur, en met mijn neus erbovenop zag ik dat er allemaal gaatjes in zaten. De drempel is, gok ik, eikenhout, kaal, zonder verf. Ik heb nog zo'n drempel, onder de tweede kamerdeur, daarin zag ik ook gaatjes maar tot op heden heb ik daar geen zaagselhoopjes gezien. In de kamer zelf ligt gelakt parket, de deuren komen uit op een hal waar een granieten vloer ligt.
  In het parket bij de deuren zie ik geen gaatjes, dus hopelijk beperkt het probleem zich tot die drempel (s). Mijn vraag: als hitte werkt, kan ik dan die drempels bewerken met bijvoorbeeld een fohn, ervan uitgaande dat die meer dan 55 graden hitte afgeeft ? Hoel lang zou ik dat dan moeten doen? Maakt niet uit dat het een paar uur is, ik heb dat er graag voor over als het zonder gif zou kunnen.
  Dank voor je antwoord.

  NB: hoewel ik geen gaatje in het parket zie, zou het kunnen dat die wel aan de onderkant zitten wat ik dus niet kan zien?
  Dank voor je antwoord.
  Joop
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Joop. Verhitten is zeker een mogelijkheid. Wordt toegepast in ruimtes en soms complete woningen. Zaak is dat de kern van het hout de 55 graden haalt. Als u dat met een föhn of kachels kunt bereiken is het de moeite van het proberen waard.
 • Eric 8 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,
  Graag een adres van een ongediertebestrijder in de buurt van Schiedam. In een teakhouten kast al eerder houtworm (onbekend welke soort) gehad en in laten vriezen. Nu weer gnieuwe gaten en vandaag toch maar met Perfacs ingespoten en buiten in plastic gezet. Goed laten intrekken en daarna verder kijken.
  Maar ook in de houten ondervloer onder de gelakte eiken vloer zie ik 4 gaatjes. Daar maak ik me toch wel zorgen om. Ik zie het niet zo zitten om in de kruipruimte met Perfacs aan de slag te gaan.
  Alvast bedankt.
 • Melissa 8 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen,

  Ik heb een vraag. In onze schuur zit actieve houtworm. We willen deze zelf gaan bestrijden. We zullen het middel perwood gaan gebruiken.

  Nu kan ik niet vinden hoelang je niet in de ruimte (en de ruimte eraan sluiten) mag komen tijdens en na gebruik.
  We hebben nl kleine kinderen (0-5 jaar) en de schuur zit aan ons woonhuis vast. Wel kunnen er veel ramen to elkaar open in de schuur.

  Daarnaast wil ik graag weten wat stofvrij is, dat klinkt misschien een beetje dom maar er liggen veel stofdeeltjes in de nok van het dak waar ik niet bij kan komen anders dan met een ragebol.

  Klopt het dat als je het behandeld hebt je daarna geen houtworm meer kunt krijgen op de behandelde delen hout? Er zit namelijk in het woonhuis ook houtworm in de nok ( volgend project)

  Graag hoor ik van u,

  Bedankt, Melissa
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Melissa,

   De vragen die je stelt kun je allemaal terugvinden op het etiket. Laatste alinea is niet juist. Het middel wordt vanaf fabriek gegarandeerd met 5 jaar. Wanneer er na die tijd weer een kevertje een eitje gaat leggen kan het proces van voren af aan beginnen.

   groeten
   tijmen
 • Jw van Rijn 8 jaar geleden Reageren

  Goedendag,

  Voor de bestrijding van houtworm op mijn zolder ben ik op zoek naar het juiste middel zodat ik dit zelf (met de juiste bescherming) op kan brengen. Op internet vind je veel producten, maar volgens een gespecialiseerd bedrijf stelt het spul wat consumenten kunnen kopen niet veel voor.

  Alvast dank,
  Jw van Rijn
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Halle Jw van Rijn,
   Er zijn een tweetal factoren die een rol spelen. Het gaat er om dat in het middel de juiste werkzame stoffen in de juiste verhoudingen zitten. Je zou dus deze even moeten vergelijken en daarop een keus maken. Maar ook de juiste manier van behandelen is een punt waar het op mis kan gaan.
 • Max 9 jaar geleden Reageren

  Zou ik dit adres ook kunnen krijgen?

  Vriendelijke groeten,
  Max
 • Joop 9 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,
  Diverse keren heb ik jou om advies gevraagd voor bestrijding van houtworm in enkele balken van het zoldertje boven mijn garage.
  Je hebt mij goed geholpen. Volgens het tuinbedrijf zou het voldoende zijn, dat ik een keer de gehele zolder zou moeten spuiten. Jij adviseerde mij om twee keer te spuiten. Dat heb ik dan ook gedaan.
  Bij de aanschaf van het spuitmateriaal en het chemische middel heeft het bedrijf mij goed geadviseerd. Ik heb zelf gespoten en mij dus voldoende kunnen beschermen.
  Halverwege 2015 zal ik nogmaals nagaan of een en ander voldoende is geweest. Daarna zal ik de zolder gaan verven om in de toekomst houtworm te voorkomen.
  Ik heb een houtwormdood middel gebruikt met als werkzame stof
  Joop
 • An 9 jaar geleden Reageren

  Hoi Tijmen

  Heb je een adres van een vriezer in de buurt van amsterdam?

  Alvast bedankt!
  An
 • np 9 jaar geleden Reageren

  Goedendag,

  Hoe zou ik stoelen het beste kunnen behandelen ?

  Waar vriezer nabij Heerenveen ?

  Zelf in grote zak + terpetine + 3 weekjes ?
 • Maartje 9 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,

  Ik ontdekte zojuist een knagend geluid uit een stapeltje kachelhout wat naast onze kachel lag. Ik heb dit hout zo'n 4 maanden geleden binnen gelegd. Dit hout zat eerst in een mand met een folie eromheen, maar niet volledig dicht (het was een cadeau..). Vervolgens heb ik het zo'n 2 weken geleden uit de mand op een plateau gelegd. Ik merkte toen wel hele kleine beestjes op, maar ik heb er geen seconde over nagedacht dat dit evt kevertjes van de houtworm konden zijn geweest. Nu ik het knagende geluid opmerkte, ben ik gaan kijken en zag ik allemaal gaatjes in het hout met verse zaagselachtige sporen. Ik heb het hout meteen buiten gelegd.

  Maar wat nu? We hebben net een nieuw huis gebouw met veel houten elementen; hard houten kozijnen (3x geverfd), houten vloer (2x geolied), houten gordingen en gelamineerde liggers (2x gebeitst) en houten delen tegen het plafond (2x gebeitst).

  In de vloer waar de mand op stond zie ik verder niks, evenals de dichtstbijzijnde kozijnen.

  Ik ben als de dood dat we zo overal houtworm in hebben zitten. Wat kunnen we nu het beste doen?
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Maartje,
   Je hoeft geen bang te zijn hoor. De houtwormen of boktor die in het kachelhout zitten zijn de zogenaamde nathoutboorders die gaan niet in het hout wat in het huis zit. Vaak zie je die kevertjes bij het raam omdat ze daar naar toe vliegen. Maar verder heb je er geen last van. Wel een goed idee van je om het openhaardhout niet meer in huis te laten liggen.
   Groeten
   Tijmen
 • Sascha 9 jaar geleden Reageren

  Hi Tijmen, wij zagen net in de geschilderde rabatdelen, die deels aan de zijkant van ons huis zitten, een aantal gele strepen (poeder). Wij denken dat t houtworm is. Kan dit worden behandeld nog of is buitenhuis het alleen maar mogelijk deze te vervangen?
  Heb je voor mij iemand uit de buurt die ernaar kan kijken? Wij wonen in Huizen (Noord-Holland).
  Zou top zijn. Dank alvast voor je reactie.
  Sascha
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Sascha,
   Ik heb je antwoord per mail verzonden
   Tijmen
 • Twan 9 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen,

  Ik heb enkele vragen en ik hoop dat u wel een antwoord wil geven

  Bij mijn net gerenoveerde uitbouw zie ik op de verdieping waar ik een eiken vloer heb neer gelegd op 2 plaatsen boorgaatjes met zaagsel (in het spint hout) de verdiepingsvloer is een balklaag

  Van 1 kamer heb ik de vloer delen er uit gehaald en 5 kevertjes gevonden (1tje leefde nog)
  De vloerplank heb ik verwijderd

  Nu kunnen deze kevertjes eitjes hebben gelegd in de spleten van de geoliede eiken vloerdelen, ik twijfel om nu de onderkant van de eiken te behandelen (de kamer wordt over 2 maanden een babykamer en ik vertrouw de gif niet zo…)

  Kan een houtworm vanuit de eiken door de ondervloer en osb naar mijn balklaag eten?
  (ik heb in de ondervloer 6 gaatjes gezien en ik denk in de osb 1tje)

  De andere kamer kan de vloer er niet meer uit

  Is het mogelijk om dit te behandelen als de eikenvloer al geolied is?
  ik wil best de vloer behandelen of laten behandelen maar ik lees op internet dat het geen nut heeft. Wat doet een bestrijdingsbedrijf als er aan de onderkant een stuc- plafond zit en aan de bovenkant een behandelde vloer ? (gas en warmte)
  vloer kaal schuren? maar olie trekt in de vloer dus….

  Een houtworm als deze uitvliegt kan hij dit ook tussen de balklagen doen? (in het donker) Omdat als hij dit doet hij jaren lang zijn gang kan gaan omdat ik geen zaagsel zie ivm het plafond.
  Als hij het licht opzoekt dan zal hij wel door naar boven moeten gaan. (en zichzelf verraden)

  Als een huis gewoon gebruikt en warm gestook wordt, gaat de houtworm dan zelf dood ?
  (de uitbouw was voorheen een soort schuur)

  ik heb als het goed is ook 1 sluipwesp gevonden (deze als ik internet moet geloven zoekt de houtworm op en boordt zichzelf in het hout om daar haar eitjes in de worm te leggen ?

  ik vermoed dat het (ondanks het eiken toch) een gewone houtworm is omdat de gaatjes klein zijn

  (ik heb foto’s)

  dank u

  gr Twan
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Twan,
   Begrijpelijk dat je het vergif niet zo vertrouwd. Een goede optie is dan om de planken te laten invriezen dan is ook alles gegarandeerd dood. Maar vloerbalken of spanten ed. kun je niet laten invriezen dan zul je toch met gif aan het werk moeten. Een vloer die behandeld is en vast ligt daar kun je in feite niets mee. Dat is of laten liggen of eruit halen.
   Een andere vraag wat je stelt is kan een houtworm door de ondervloer en osb naar de balklaag eten? Een houtworm eet zich een weg door vaak dezelfde balk of plank maar op het moment dat deze uit de balk komt is het een kevertje en kan vliegen zodoende kan hij dus zijn eitjes prima op andere balken of planken leggen. Controleer dan ook goed de kruipruimtes en de dakconstructie.
   Je kunt de houtworm dood krijgen door hitte, maar dat lukt niet door gewoon te stoken. Een hitte behandeling werkt goed maar dan moet de temperatuur in huis hoger komen dan 55 graden celsius. Er bestaat dan ook kans op dat het hout gaat werken bijv. bij deuren, ramen en kozijnen.

   Groeten
   Tijmen
 • Richard 9 jaar geleden Reageren

  Wij hebben 4 jaar geleden een schuur van lariks schaaldelen laten bouwen. De schaaldelen zijn in het eerste jaar geschilderd met ecoleum. Nu blijkt dat er in diverse schaaldelen houtworm zit. De binnenzijde van de schuur is geïsoleerd en met underlayment platen afgewerkt. Hierdoor kan ik de schaaldelen aan de binnenzijde niet behandelen. Wat is de beste manier om de houworm in dit geval te bestrijden? Vergassen lijkt mij, of zijn er wellicht nog andere mogelijkheden?
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Richard,
   Ja vergassen is een optie maar wel heel duur. De gehele schuur moet worden ingepakt en afgesloten. Er moeten vergunningen worden aangevraagd bij gemeente en brandweer. Het geheel moet afgesloten worden met hekken en er mag niemand binnen een bepaalde straal komen (geen omliggende woningen). Je kunt dan wel nagaan dat je al gauw richting de 10 000 euro gaat.
   Ik heb wel eens gehad bij eens schuur in Huizen dat men de buitenste planken van de schuur eraf haalde en het geraamte liet behandelen en er daarna nieuwe planken tegenaan deed. Dit is dan uiteindelijk goedkoper.
   Groeten Tijmen
 • Marjolein 9 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen
  Ik woon in een zomerhuisje in Noordwijk. Nu hebben wij een houten plafond wat op de eerste verdieping gelijk de vloer is. Zojuist ontdekte ik in het plafond velen wormgaatjes. Wij huren deze woning. Wie is er financieel verantwoordelijk voor de bestrijding,weet u dat? En is de behandeling schadelijk voor de huisdieren...hond en kat?
  Groetjes
  marjolein
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Houtwormbestrijding in woningen denk ik dat hoort bij het onderhoud hoort van de woning en dan ook voor de verhuurder is. Net als er iets kapot of verrot is. Of jullie moeten er andere afspraken over gemaakt hebben. De behandeling is wanneer het op de juiste manier gebeurt en als je de juiste adviezen opvolgt niet schadelijk voor de huisdieren.
   Groeten Tijmen
 • Debbie 9 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen,
  Ik schijn houtworm in de balken van mijn zolder te hebben. De balken zijn nu nog onbehandeld (dus niet geverfd). Ik ga ze eerst maar eens behandelen met een middel tegen houtworm. Hoe lang moet ik wachten, nadat ik de balken heb bespoten, voordat ik de balken kan schuren en verven?
  Deze info staat nl niet op de fles tegen houtworm.

  Grts Debby
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Debby,
   Om wat voor een middel gaat het? En het is veiliger om eerst zeker te weten dat het ook goed geholpen heeft. Schuren van de balken en zolder zal zeker kunnen maar met verven zou ik wachten totdat je zeker weet dat er geen houtworm meer in huis is.
   groeten
   tijmen
 • herman 10 jaar geleden Reageren

  heeft u misschien ook adressen in Belgie ?

  mvg

  herman
  • Tijmen 10 jaar geleden Reageren

   Helaas Herman geen adressen in Belgie bekend bij mij.
 • willy schoonenberg 10 jaar geleden Reageren

  gekregen een adres in de buurt van heesch, om houtworm te bestrijden in de geverfde balken van mijn schuur, adres gekregen van wespro uit geffen na afspraak gemaakt zijn ze komen kijken
  en week later de werkzaamheden naar tevredenheid uitgevoerd..
 • Holzapfel, Anne-Marie 10 jaar geleden Reageren

  Ontvang graag een adres van een vriescel in de buurt van Zevenaar/Doetinchem, ter behandeling van een antiek bureautje waarin houtworm.
  • Tijmen 10 jaar geleden Reageren

   Hoi Anne-Marie,
   Per mail naar je verzonden.
   Groeten
   Tijmen
Reageren

Reageren

Bel direct Bel Tijmen: 06 212 765 31