Definitieve oplossing

Wij zorgen dat de boktor definitief geen schade meer aanricht

In heel Nederland

Wij zijn actief in alle provincies in Nederland. Dat betekent dat wij je helpen waar je ook woont

Advies

Wij adviseren je zodat je nieuwe problemen kunt voorkomen.

Houtworm: vergassen of bevriezen?

Er zijn meerdere manieren om houtwormen te verdelgen. U kunt houtwormen bestrijden door ze te vergassen, te bevriezen of door een chemisch middel te gebruiken. De methode die u gebruikt is afhankelijk van de omvang van de besmetting en de plaats waar de houtworm zit.
Wanneer er in een huis alleen een vloer of vloerbalk besmet is, is het goed mogelijk om deze alleen te besproeien met een chemisch middel. Wanneer het om meubelstukken of antiquiteiten gaat, kunt u deze ook in laten vriezen. Zo voorkomt u dat oude voorwerpen verkleuren of vlekken krijgen.

Houtworm gassen

Wanneer een heel huis besmet is met houtworm, kunt u ervoor kiezen om de houtworm te vergassen. Hierbij wordt in het hele huis een gas ingebracht. Daardoor worden alle houtwormen en eitjes gedood. Het vergassen van houtworm of boktor is heel radicaal: de diertjes gaan gegarandeerd dood. Het vergassen van houtworm of boktor kan een bewuste keuze zijn bij monumentale panden of kerken waar het ongedierte moeilijk op een andere manier bestreden kan worden.  Een positief gevolg van het vergassen is dat er geen schade ontstaat. Wanneer u de houtworm op een andere manier wilt verdelgen, zult u moeten injecteren.
Vergassen gaat ook niet zomaar: er moet aan verschillende veiligheidseisen voldaan worden. Er komt dan ook nog heel wat bij kijken:

 • Het pand moet volledig worden ingepakt;
 • Het gas moet niet kunnen ontsnappen want daar is het te duur voor.
 • Het pand moet rondom 10 meter vrijstaan van andere panden;
 • Het moet volledig afgesloten worden met bouwhekken/ In die paar dagen mag er natuurlijk niemand in komen;
 • Beveiliging geschiedt middels alarm en cameratoezicht;
 • Voordat het pand weer betreden kan worden, moeten er eerst zorgvuldige metingen worden verricht;
 • Wanneer alle diertjes na een paar dagen gedood  zijn, kunnen de zeilen verwijderd worden. Het pand wordt daarna gasvrij opgeleverd.

Voordelen van vergassen

Houtworm vergassen heeft verschillende voordelen.
1. Er bestaat geen kans op breuk doordat gas vluchtig is en zo door het hele huis gaat. Wanneer u houtwormen besproeit bestaat er daarentegen een kans dat u ergens tegen stoot.
2. Doordat gas vluchtig is, trekt het makkelijk overal in, maar is het ook zo weer overal uit. Daardoor is uw huis binnen een paar uur weer vrij van gassen.
3. Vergassen is effectief: u bent alle soorten ongedierte, van vliegen tot spinnen, kwijt.
4. Er ontstaat geen schade aan hout. Dat gebeurt bij injecteren wel.

Nadelen van vergassen:


1. Alle levende wezens gaan dood. Vergeet dus niet om uw huisdieren uit huis te halen.
2. De houdbaarheidsdatum van voedingsmiddelen worden verkort.
3. De kosten zijn hoog
4. Vergassen heeft geen nawerking zoals besproeien wat nog een jaar of 10 doorwerkt

 

 


Houtworm bevriezen

Wanneer de houtworm kleinere objecten, zoals meubelstukken en antiquiteiten, zoals als boeken, schilderijen en kunstvoorwerpen, heeft aangetast, kunt u er ook voor kiezen om de aangetaste voorwerpen in te vriezen.
U kunt deze voorwerpen bij een vriescel inleveren. Daar wordt de temperatuur van de voorwerpen in zo kort mogelijke tijd teruggebracht naar -21┬░C. Op deze manier worden de houtwormen en eitjes ineens ingevroren, zodat ze dood gaan. Daarna wordt de temperatuur in stappen weer teruggebracht tot de normale temperatuur. Dankzij de stapsgewijze werkwijze, wordt het voorwerp niet beschadigd door condensvorming.

Bent u op zoek naar adressen voor deze vorm van houtwormbestrijding? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Houtwormbestrijding

door heel Nederland

Wij doen

Houtwormbestrijding door heel NL

Neem contact op

4 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Paul Snelting 1 jaar geleden Reageren
  Dhr.
  Hallo, ik heb een houten schouw waar houtworm inzit. Graag advies
  Met vriendelijke groet
  Paul Snelting
 • Bert 8 jaar geleden Reageren

  Beste,

  Ik heb een opgezette snoek van ongeveer een meter, klassiek gemonteerd op een plank van ca. 150 cm. best een omvangrijk ding dus. Steeds opnieuw vind ik er een soort "zaagsel" onder, er zitten dus beestjes in. Waar kan ik hem naar toe brengen om te vergassen of te bevriezen, ik woon in Haarlem.

  Graag hoor ik he van u,

  vriendelijke groet,

  Bert
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   ik heb u een antwoord per mail verzonden.
   tijmen
 • Roos Matzinger 9 jaar geleden Reageren

  goedemorgen,
  Ik heb een gelakte salontafel waarin ik houtworm in heb ontdekt. Kunt u mij adviseren waar ik deze zou kunnen laten invriezen? Ik woon in Amsterdam.
  mvg,
  Roos Matzinger
Reageren

Reageren

Bel direct