Houtworm in antieke meubels

Het is niet zo dat het probleem met houtworm in antieke meubels zich vaker voordoet als bij houtworm in andere meubels die al wat ouder zijn. Wij krijgen regelmatig vragen van mensen die een meubel gekocht hebben hetzij een grenen, eiken, geloogd of niet waarbij na een aantal maanden blijkt dat er houtworm in het meubel zit. Gelukkig is er een oplossing voor. Het is zelfs een gifvrije oplossing.

Effectief bestrijden van houtworm in meubels.

Hoe kunt u dan wel uw kasten, dressoirs, banken of andere meubels laten bestrijden tegen de houtworm? Een hele effectieve bestrijding is om deze meubels in een vriescel te zetten. Door deze meubels twee weken hierin te plaatsen raakt de kern van het hout ook de temperatuur van ruim -20 graden Celsius. Hierdoor zijn alle eitjes, larven en kevertjes dood.

Wel dient men enige kennis van zaken te hebben omtrent het vriezen van meubels. Je hebt te maken met krimp of vochtafzetting. Bij de goede bedrijven weet men hier op de juiste manier de risico’s uit te schakelen.

Bent u op zoek naar een adres om meubels, schilderijen of kunstvoorwerpen in te laten vriezen? Wij kunnen u aan de dichtstbijzijnde adressen bij u in de buurt helpen.

Wij doen

Houtwormbestrijding door heel NL

Neem contact op

11 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Peter Nijenhuis 2 maanden geleden Reageren
  Houten meubels laten invriezen
  Beste Thijmen

  Leuke website heb je! En veel informatie!

  Wij hebben wat oude meubels gekocht waar sporen van houtworm in zitten (of ze er nog zijn weten we niet) maar om zeker te zijn dat ze houtworm vrij is hebben we het idee ze te laten invriezen.

  Heb jij voor ons een adres in de buurt van Varsseveld wie dit verzorgd?

  We horen graag van je

  Groet Peter,
 • Hoogvliet 1 jaar geleden Reageren
  Houtworm?
  Goede middag Thijmen,
  Dank voor het gesprek dat we net hadden. Hierbij onze mailgegevens, voor de lijst van het invriezen.
  We horen graag van je.
  Met vriendelijke groet,
  Heidi Hoogvliet
 • Monique Bense 2 jaar geleden Reageren
  Me rouw
  Great adressen van bedrijven voor invriezen meubels
 • Karla 3 jaar geleden Reageren
  mevrouw
  Graag hoor ik over de mogelijkheid om het meubel in te vriezen
 • philip 9 jaar geleden Reageren

  Nog even Tijmen, wij zitten in Amsterdam en zoeken natuurlijk adressen van vrieshuizen of behandelaars in de buurt. Nogmaals dank, Philip
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   komt per mail
 • philip 9 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen, we hebben een oude houten bank gekocht van 350cm breed bij 50 diep en 90 cm hoog, een lastige maat. Houtworm in de poten waardoor 1 poot al korter is dan de rest. Invriezen zou een oplossing zijn. Zelf behandelen met Perfacs ook. Graag lees ik jouw advies. Dank & groet, Philip
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Philip, Zelf behandelen kan natuurlijk ook maar ik denk dat de bank bekleed is en dat je daar niet onder komt om te behandelen en poten zijn vaak veelvuldig in de was gezet vroeger dat het geen middel meer opneemt. Vriezen of vergassen is de beste optie.
   Tijmen
 • Michael 9 jaar geleden Reageren

  Tijmen,

  nog bedankt voor het advies en de snelle bemiddeling voor het invriezen van onze salontafel, welke met houtworm getroffen was. Heeft ons een hoop speurwerk gescheeld!

  Met vriendelijke groet,

  Michael
 • Trudy Tromp 9 jaar geleden Reageren

  Bestrijdt u ook houtworm?
 • Tijmen 10 jaar geleden Reageren

  Geachte heer van Steeg,

  Ik vind het geweldig dat U nog informeert hoe het gegaan is. Na Uw berichtje hebben mijn vrouw en ik enorm gedubd of we de klok wel wilden laten behandelen. Ik wilde eerst onderzoeken wat de leeftijd is van de klok en een richtwaarde. De klok dateert uit 1918 en er worden op internet gelijke klokken aangeboden zonder houtworm en voor minder dan €100. Een enkele wordt via een antiekhandelaar aangeboden voor meer dan het dubbele maar in betere staat. Wij hadden al eens een sof geladen met een bakregulateur die ook nog eens vrijwel dagelijks opgewonden moest worden. Herstel en onderhoud heeft destijds in dec 2002 €295 gekost en de klok zou ca €600 waard zijn. Nou niet dus. Ze zijn voor een paar tientjes op internet te koop. Kortom ik heb de klok weer in huis gehaald en in mijn kelder gelegd. Dat is nml de enige plek in huis die geheel van steen is en waar ik niet bang hoef te zijn dat eventuele houtworm zich verspreidt. Ik ga eerdaags foto's maken van de gaatjes en kijk over een jaar of er gaatjes bijgekomen zijn. Ik laat voorlopig de klok dus niet invriezen maar bewaar de adressen wel. Ze kunnen in de toekomst zeker een keer van pas komen. Nogmaals dank voor Uw belangstelling

  Met vriendelijke groet
  B.K. Zwolle
Reageren

Reageren

Bel direct