Maakt een boktor geluid?

Boktorren in houten balken

Boktorren komen ook voor in balken die aan een muur zijn bevestigd en waarop de dakconstructie steunt. Deze balken of muurplaten zijn populair bij de boktor. Omdat ze vaak het dichtst bij de slaapkamer liggen, kunt u het boktor geluid op z'n best waarnemen. Een nadeel is dat deze balken echter vaak ook het slechtst te behandelen zijn.

Boktorren bestrijden

Het geknaag van de boktor dat u hoort, is vaak afkomstig van één boktorsoort: de huisboktor. Deze leeft namelijk in het droge hout van de kap en wordt daarom ook wel de drooghoutboorder genoemd. Het bestrijden van deze boktor is heel belangrijk omdat de huisboktor binnen enkele jaren de dikke dragende balken van uw woning nagenoeg kan verpulveren, met alle gevolgen van dien. Bij grenen hout tasten de boktorren alleen het spinthout aan. Bij vuren hout wordt echter ook het kernhout aangetast. Hoort u dus het geluid van een boktor of merkt u op een andere manier de aanwezigheid van boktorren op, dan is het zaak ze zo snel mogelijk te bestrijden: hoe later u een boktor bestrijdt, des te groter zal de schade zijn, met alle (financiële) gevolgen van dien.

Definitieve oplossing

Wij zorgen dat de boktor definitief geen schade meer aanricht

In heel Nederland

Wij zijn actief in alle provincies in Nederland. Dat betekent dat wij je helpen waar je ook woont

Advies

Wij adviseren je zodat je nieuwe problemen kunt voorkomen.

2 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Florike 8 jaar geleden Reageren

  Beste meneer,

  Er zit wel een klein bruine torretjes in huis, pas vond ik ze in mijn aanrechtkast in een open pak meel, zou het de boktor zijn of houtworm tor?
  Ik weet het niet , op de vliering zitten wel allemaal kleine gaatjes in de balken.
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   De vliering duidt wel op houtworm of boktor. Maar de torretjes in het meel zal eerder wat anders zijn. Voedsel wat langere tijd in een kast staat daar kan zich ook ongedierte in ontwikkelen.
   Groeten
   Tijmen
Reageren

Reageren