Infographic hotelkamer bedwantsen controle

Zo controleer je een hotelkamer op bedwantsen

Een bedwants is een klein nachtdiertje dat leeft op het bloed van mensen en andere warmbloedige gastheren (m/v). Bedwantsen komen overal ter wereld voor, maar voornamelijk in bewoonde gebieden. Wie grote kans op een ontmoeting wil maken, kan het beste een hotel opzoeken Niet alleen in het buitenland maar ook in Nederland.  Bedwantsen worden niet heel groot: een volwassen diertje wordt slechts 4-7 mm. Je herkent bedwantsen aan hun roodbruine kleur en platte, ovale vorm. Veel mensen denken dat bedwantsen niet zichtbaar zijn. Niets is minder waar: omdat ze langzaam lopen, neem je ze juist heel snel waar.

Waar vind je bedwantsen in je hotel?

1. Wanden en plafonds

Bedwantsen vermaken zich overal in je huis. Controleer daarom of de hoeken van je plafonds kleine zwarte plekjes (kleiner dan maanzaad), doorschijnende vliesjes of echte bedwantsen bevatten. Bedwantsen houden niet van bedden, maar van menselijk voedsel. Ze brengen niet de hele dag in bed door. Daarom worden ze in Europa ook wel de wandluizen genoemd.

2. Nachtkastjes, kasten en hoofdeinden

Controleer de meubels op je slaapkamer en andere voorwerpen naast je bed. Bedwantsen hebben een hekel aan licht. Ze verstoppen zich daarom in ruimten met weinig licht. Bedwantsen kunnen zich zelfs in schroeven verstoppen.

3. Fotolijstjes

Bedwantsen voelen zich ook thuis in fotolijstjes en andere wanddecoraties. Haal alle lijstjes van de muur en controleer ze op bedwantsen. Ga met je vingers over plekken: gladde plekken kunnen gewoon materaal van het fotolijstje zijn, maar bobbels zijn bloedvlekken of andere sporen van bedwantsen.

4. Huiden en bedwantsen herkennen

Controleer je bed. Verwijder alle lakens en dekens en controleer het matras. Ga met je vingers over naden aan de boven- en onderkant. Vergeet ook niet het label van je matras te inspecteren.

5. Kunststof hoekbeschermers

Ook de plastic hoekbeschermers van je box spring zijn populair bij bedwantsen. Door de spleet tussen de box spring en de hoek zijn ze moeilijk te vinden. Pel daarom het plastic terug wanneer je deze plekken onderzoekt.

6. Matrasnaden

Bedwantsen kun je ook herkennen aan bloedvlekken, uitwerpselen en afgeworpen huiden (vliesjes) langs de randen, naden en vouwen in je matras.
 

Reageren

Reageren