Vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden is een ingrijpende klus. Dit komt omdat de vlooien zich vaak al flink verspreid hebben voor de ongediertebestrijder wordt ingeschakeld. Vlooien verhuizen namelijk nogal snel mee middels schoenen, kleding en dieren. Bovendien leggen vlooien enorme hoeveelheden eitjes, zodat vlooien bestrijden niet eenvoudig is. Om zo'n besmetting snel stop te zetten kunt u beter gelijk een vlooienbestrijder  uitnodigen.

Vlooien: ontwikkeling

Er zijn verschillende vlooien. Op deze pagina besteden we aandacht aan de vogelvlo en kattenvlo. Hier meer over de honden vlooien. Het eistadium van de vogelvlo duurt bij kamertemperatuur 1 week, terwijl het eistadium bij de kattenvlo enkele weken duurt. Een volwassen vlo kan ongeveer 1 jaar worden. Beide soorten vlooien leggen bij een bloedmaaltijd 4-8 eitjes. Het totaal aantal eitjes kan oplopen tot enkele honderden.
Het stadium van eitje tot volwassen vlo is bij de vogelvlo bij kamertemperatuur 1 á 2 weken. Bij de kattenvlo duurt dit iets langer, namelijk 4 tot 6 weken. We gaan hierbij uit van normale woonomstandigheden. Liggen eitjes op trillingvrije plaatsen, dan kan het maar zo een jaar duren voordat de eitjes uitkomen. U zult begrijpen dat het daarom goed is om alle omstandigheden nauwkeurig te analyseren voor u tot de vlooienbestrijding overgaat. Bovendien kunt u bij de bestrijding het beste alle kamers tegelijkertijd een behandeling geven, zodat u niet weer voor onaangename verrassingen komt te staan.

Kattenvlo: kenmerken

De kattenvlo is ook zijdelings afgeplat en lichtbruin tot zwart. Ook deze vlo heeft geen vleugels, wel duidelijke springpoten. De eitjes zijn wit, ovaal van vorm en ongeveer 0,5 mm groot.

Vlooien bestrijden in huis

 

  • Gebruik bij een vlooien bestrijden altijd het juiste, daarvoor toegelaten insecticide, zoals Ficam W of Solfac.
  • Let goed op de veiligheid van kinderen (kindzin op de verpakking)
  • Ventileer uw woning na de vlooienbestrijding goed: laat de kamers ongeveer 2 uur ventileren
  • Let goed op alle naden en kieren en behandel deze ook.
  • Bevinden de vlooien zich op huisdieren? Behandel deze dan met een daarvoor toegelaten middel anti vlooienmiddel van de dierenarts.
  • Haal kleden en matten uit honden- en kattenmanden en hang deze in de zon. Klop ze daarna goed uit. U kunt de kleden en matten desnoods ook heet wassen.
  • Zuig uw huis goed voor u de behandeling begint. Gooi de stofzuigerzak daarna direct weg.
  • Meer over vlooien in huis bestrijden

Zoekt u een adres van vlooienbestrijder uit uw buurt? Wij hebben meer als 100 adressen van ongediertebestrijders in Nederland.

Reageren

Reageren